Rijden in de bergen met automaat

Datum van publicatie: 15.09.2019

Om hellingen te beklimmen, moet je auto toeren maken en dit doe je in een lage versnelling. De moderne auto's zullen hier weinig moeite mee hebben.

Nu 20,- korting op Wegenwacht Europa Standaard. Compact en ideaal voor onderweg. Je kunt het vergelijken met het beklimmen van een berg op de fiets, dan wil je ook in een lage versnelling rijden: voor de auto geldt hetzelfde. Kun je een auto wassen met iets anders dan auto wasmiddelen zoals bv.

Log in Recente berichten.

Deel deze pagina. Bij een wat serieuzere helling kan 24 juli Zo overleeft je auto de wintersport. Anonieme bezoeker Automaat bergafwaarts De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Op zich is met een automaat in de bergen geen probleem.

Weet jij het antwoord?

Mijn huidige QuickShift heeft geen koppel omvormer en remt in A op de motor afhankelijk van hoe hard je zelf remt. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. De Sunny remde niet op de motor in D, die moest perse een stand onder D staan. Bij mij multitronic werkt dat gewoon goed, hoewel Harm wel gelijk heeft misschien is dat bij andere automaten ook wel meer nodig. En zo blijf je dus bezig. De één verheugt zich hierop, terwijl de ander dit laatste stuk van de reis spannend vindt.

Ook kan het handig zijn grote vrachtwagens en andere bussen voorrang te geven, zeker voor een haarspeldbocht.

Rijden in de bergen vraagt om een iets andere rijstijl. Op zich is met een automaat in de bergen geen probleem, rijden in de bergen met automaat. Zeker nadat het een lange tijd droog is geweest, kunnen wegen spekglad zijn? Merk je dat de auto kracht verliest tijdens het klimmen, schakel dan terug naar een lagere versnelling en geef gas. Een steen achter de wielen helpt ook.

#2. Klimmen: toeren maken in een lage versnelling

Deze tocht door de bergen gewoon in een automaat kan rijden Er zijn namelijk ook nadelen aan het rijden van een automaat. En je kunt inderdaad tijdens het rijden de automaat handel verplaatsen, daar is het voor gemaakt. Voor automaten met koppelomvormer is het niet goed om met een laag toerental bergop te rijden, ivm de olieflow door de omvormer.

Het is me geheel duidelijk, erg bedankt voor de uitleg!

Hij kn het misschien wel, maar ik kan me niet voorstellen dat het goed is voor je motor. Voor in de bergen rijden is een automaat trouwens wel ideaal alleen bergaf Ik ben en een nieuweling met een automaat.

Sommige automaten hebben ook een speciale berg- of sportversnelling. Vraag volgen. Lees meer? Het is me geheel duidelijk, erg bedankt voor de uitleg.

#1. Oefen voor vertrek nog even de hellingproef

S stond voor Snow, dan slaat de bak de 1 over om in de 2 op te trekken om wielspin te voorkomen. Gebruik, wanneer u naar beneden rijdt, een lage versnelling. Schattberg Nordabfahrt: steile dalafdaling in het Skicircus.

Overigens is een tip voor bergop om de sportstand te gebruiken

In de praktijk komt het soms voor dat het voor stijgend verkeer makkelijker is om uit te wijken, doe dit dan ook. Langzaam verkeer geeft vaak met het knipperlicht naar rechts aan dat de weg vrij is en rijden in de bergen met automaat je kan inhalen! Het is belangrijk om nooit te snel de berg af te dalen. Het zou low kunnen zijn. Bij heuvel af moet die gewoon in een gepaste versnelling gezet worden.

Waar moet ik rekening mee houden. Anonieme bezoeker Automaat bergafwaarts Meer info in de bron.

Controleer regelmatig het oliepeil

Zeker nadat het een lange tijd droog is geweest, kunnen wegen spekglad zijn. Voor in de bergen rijden is een automaat trouwens wel ideaal alleen bergaf Ik ben en een nieuweling met een automaat. Probeer voor te stellen hoe het is om in een te hoge versnelling op de fiets een berg op te klimmen. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

In de bergen heb ik vrij regelmatig 2 en af en toe zelfs 1 gebruikt. Houd bij de afdaling ongeveer dezelfde snelheid aan als bij de klim.

Top 3 Wintersport aanbiedingen. Polestar, sportievere ophanging en remmen van Brembo 29 juli, hetzij in een afgeloste hypotheek.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
18.09.2019 13:56 Ximena:
Wil je stilstaan op een helling of parkeren, zorg er dan voor dat je wielen de juiste kant op staan.