Duitse staande korthaar karakter

Datum van publicatie: 07.10.2019

Eerlijke houding, vloeiende belijning, droge hoofd, goed gedragen staart, strakke, glanzende huid en ruim uitgrijpende harmonische bewegingen onderstrepen zijn adel. Elleboog: aanliggend tegen het lichaam, echter niet er tegen aangedrukt, noch naar buiten noch naar binnen gedraaid, ver naar achter geplaatst. Als beslissende basis voor de opbouw en de ontwikkeling van de fokkerij verschijnt sinds het Zuchtbuch Deutsch-Kurzhaar Fokboek Duits Korthaar.

Privacy Cookies Legal Sponsoring Cookie-instellingen. De vereniging is opgericht in Zoek op de website Zoeken. De grondkleur van een op deze manier getekende hond is niet bruin met wit of wit met bruin, maar het haar toont een zo innige verwevenheid van bruin en wit, dat hieruit het voor het praktische gebruik voor de jacht zo waardevolle, onopvallende uiterlijk ontstaat.

Via Frankrijk, Spanje en Vlaanderen kwam deze voorstaande jachthond terecht bij de Duitse Vorstenhoven.

Duitse Staande Korthaar. Zodra ze wild ruiken, staan ze stil en wijzen ze het aan. Plaats advertentie Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond. Zijn korte, dichte en stugge vacht is brul tot zwart en vaak voorzien van witte platen en duitse staande korthaar karakter. Login Inloggen E-mail of gebruikersnaam Wachtwoord Wachtwoord vergeten.

Voorvoeten: rond tot lepelvormig, met nauw tegen elkaar liggend, voldoende gewelfde tenen. Ze zijn vriendelijk en bereid om te behagen. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat.

FCI groep 7 - Voorstaande honden

Borstbeen en ellebooggewricht moeten op gelijke hoogte liggen. Dental Care Maxi Je hond is gezond, toch? Zwart met dezelfde nuances als voor kastanjebruin of schimmel. Hij getuigt dan ook van een groot jachtverstand en is een echte vriend en jachtkameraad.

Categorie : Hondenras.

  • Ribben achter goed naar beneden reikend. Indien rekening wordt gehouden met zijn sterke karakter kan de Duitse Staande Korthaar goed worden opgevoed tot een aangename gezelschapshond.
  • Via Frankrijk, Spanje en Vlaanderen kwam de voorstaande hond bij de Duitse vorstenhoven. Het ontwikkelde zich zelfs tot de ideale jachthond en onderscheidde zich door zijn vlotte speurwerk op uitgestrekte terreinen.

Net zo gemakkelijk kan hij als zweethond worden ingezet. Het is een intelligente hond met een behoorlijk inschattingsvermogen. Of heeft hij de neiging aan te komen. Wij helpen u graag. Ledenfoto's van de Duitse staande hond hoeveel procent duurder berekenen. Katten voeding Kattenblog Kattennamen!

Hij is vol energie, maar heeft een evenwichtig temperament, duitse staande korthaar karakter.

Ledenfoto's van de Duitse staande hond (korthaar)

Als beslissende basis voor de opbouw en de ontwikkeling van de fokkerij verschijnt sinds het Zuchtbuch Deutsch-Kurzhaar Fokboek Duits Korthaar. Dit is ook aan te bevelen.

Met veel geduld, tact maar vooral liefde dient de korthaar opgevoed te worden. Het gewicht varieert van 25 tot 35 kilogram.

Je hond is gezond, toch. Voor de hond werd pluimwild gevogelte in de vlucht neergeschoten. De waarheid zal waarschijnlijk nooit helemaal duidelijk worden? Een consistente baas die weet wat hij van de hond kan verwachten, is belangrijk. Zie ook:. Uiterlijke kenmerken van de Duitse Staande Korthaar Jachthond.

Raskenmerken Duitse staande hond (korthaar)

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. De Duitse Staande Hond is een jachthond met uitstekende vaardigheden in zowel het veld als op water. De kortharige Duitse staander is namelijk nooit bedoeld als huis- of begeleidingshond. Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Staande Korthaar.

Deze energieke, actieve hond heeft veel beweging en afleiding nodig. Of dit nu in de jacht of op een ander terrein is maakt niet uit. Slechts bij een witte grondkleur is een vleeskleurige of een gevlekte neus toegestaan! Gewicht 25 tot 32 kg, duitse staande korthaar karakter.

FCI nummer  De Duitse Staande Korthaar is er in meerdere kleurschakeringen. Hij kan echter ook wit zijn met bruine of zwarte platen en stippen.

Navigatiemenu

Ouderdieren waarmee gefokt wordt, moeten officieel HD-vrij zijn. Doe de test. De rasvereniging; Nederlandse Vereniging de Duitse Staande Korthaar is bezig met de gezondheid van de Duitse staande hond korthaar. De vacht van deze kortharige hond is waterafstotend en de haren sluiten dicht aan op de huid.

Hij is niet bang voor kou en kan op elk soort terrein jagen. Stevige, gespierde rug. De oogleden goed aanliggend.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: